Peste tot si niciunde (1)

Nu stia niciodata cum reusea sa ajunga in situatii ca asta.

De fiecare data scenariul era acelasi. Se trezea mereu in mijlocul aceluiasi coridor interminabil, cu aceeasi teama nedefinita si aceeasi lipsa de directie. Incotro? Inainte? Inapoi? Daca s-a fi putut decide, daca si-ar fi amintit in ce directie trebuie sa mearga, totul ar fi fost simplu. Din pacate insa nu exista niciun punct de reper.  Si in fata si in spatele lui, atat pe partea stanga cat si pe cea dreapta, se insirau acelasi fel de usi. Aceeasi culoare, toate inchise, fara sa poarte vreun numar.

Isi amintea ca in spatele uneia din usi daduse odata peste un peisaj dezolant: o fata tanara, imbracata frumos si atent, statea asezata la o masuta de toaleta incarcata cu farduri si parfumuri. La zgomotul facut de usa fata se intorsese catre el, si pe chip avea cea mai trista expresie pe care el o vazuse vreodata.  „De ce esti trista?” o intrebase el, dar in loc de raspuns fata rasucise catre el oglinda de la masa de toaleta. „?!? Nu se vede nimic in ea! E intunecata si atat!” excalamse el . „Gresesti”, ii raspunsese fata (si vocea ii era grava si tonalitatea egala) , „oglinda ma reflecta pe mine. Pare goala si intunecata din cauza golului si intunericului pe care le simt in mine”.

Anunțuri

2 răspunsuri so far »

 1. 1

  Ioana Maria said,

  Cristi, seamana cat de cat cu visul ala despre care povesteai? Asta mi-a inspirat mie visul tau. 🙂

 2. 2

  Christian said,

  genial!
  e uimitor ca la serviciu nu am spicuit nimic, am trecut pe coridorul ala atat de grabit. N-am privit in stanga, n-am privit in dreapta… cu atat mai puti in urma.

  seamana. 🙂 foarte putin, dar seamana.
  nice 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: