Timpuri

Cand verifica asa cum facea de obicei cutia postala gasi acolo un plic alb-gri cu numele lui la expeditor. Nu era trecuta nicio adresa, dar stampila postei indica un oras muntos, maricel si destul de indepartat.

„Ce o fi cautand acolo?” se intreba . „Timpul pierdut poate, ca poate il gaseste inaintea lui Proust” zambi ea amar in timp ce lasa plicul pe masuta din hol.

O cuprinsese o stare neplacuta de agitatie, exact ca inaintea examenului aluia oribil. Hotarand ca micul apartament arata ca dupa furtuna se apuca indata de facut ordine aruncand din cand in cand, in treacat, cate o ocheada plicului nedesfacut.

„O vreme nu am sa dau niciun semn de viata” ii spusese el candva. „Am nevoie de timp sa inteleg, sa diger, sa accept…. Te rog sa nu incerci sa ma gasesti. Am sa te caut eu, te rog sa-mi lasi ragazul asta”.

I-l lasase. Trecusera de atunci cateva saptamani bune, in care ea oscilase intre insomnii, hiperactivitate, plans, veselie fortata si in cele din urma … liniste. Liniste pe bune. El…. asa facuse tot timpul. La orice urma de problema, la orice neintelegere el se retragea in cochilie si nu mai vorbea cu ea un timp. Cea mai lunga perioada de tacere fusese de cateva zile, si ea il intelesese  si ii acordase mereu ragazul atat de des solicitat.

Acum ……. plicul ala alb-gri care statea pe masa din hol parea o amenintare la adresa linistii proaspat regasite. Il apuca hotarata, il rupse in doua si il arunca la gunoi.

Tarziu in noapte se trezi transpirata ca dupa un cosmar pe care nu si-l putea aminti. Buimaca de somn lipai in papuci pana in bucatarie si culese o bucata din plicul peste care (ca un facut!!) nu aruncase nimic. Scoase din el o hartie colorata. Era o jumatate de „vedere” lipsita de personalitate pe spatele careia descifra:

„Nu iti face             nimic rau, insa            ragaz. Atat”

Vazandu-se dintr-o data penibila incepu sa rada si culese din galeata si cealalta jumatate de plic si le facu pe amandoua bucatele mici. Sistematic. Cu ragaz.

Atat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: