Decoratiuni interioare

Cand era mica ii placea sa se joace „de-a vanzatoarea”.

Pe la 8-10 ani „vindea” haine din sifonierul propriu, imitand cu succes scarba vanzatoarelor adevarate. Avea si bani! Din hartie , luati de la un joc care atunci era la moda si care avea asa ceva in dotare.

„Mare” fiind regasise in ea dorinta copilariei.  Acum nu ar mai fi vandut haine, insa i-ar fi placut tare mult sa poata vinde culori. „VOPSELURI PENTRU INTERIOR” s-ar fi numit magazinul ei, si ar fi fost o combinatie intre cochet si boem. Culorile le-ar fi tinut in borcane transparente din sticla, cu design gandit de ea pentru fiecare culoare. Borcanul pentru negru ar fi fost decorat cu jocuri de linii (inegale, transparente si opace, mate ….. foarte frumos ar fi aratat), cel galben ar fi avut pe el sori, fireste, iar cel pentru roz ar fi fost cu fluturi. Cumparatorii ar fi intrat si i-ar fi cerut „un pic de portocaliu, va rog, nu imi reuseste un afurisit de tabel la serviciu”, sau „aveti niste albastru deschis? Am dormit asa prost asta-noapte!”.

Ii placea sa-si imagineze din cand in cand figurile clientilor fideli ai magazinului ei.  Era doamna aceea plinuta si trista care cumpara mereu numai pastel. Era si o fetita de scoala careia nu ii placea matematica si care era convinsa ca daca isi cumpara in fiecare saptamana 100 de grame de verde inchis ajuta. Matematica este importanta, nu?!?  Mai era un domn inalt, cu ochelari, care zambea intr-una si „facea” poante din orice. El cumpara griuri si marouri inaintea sedintelor importante, intrucat isi lua mereu colegii peste picior. „Sunt un om serios dar neserios, duduita draga” ii spunea el, mereu cu un zambet in coltul gurii. „O sa iau un maron inchis de tot azi, ma intalnesc cu boss-ul al’ mare”.

……..si mai era preferatul ei. Tanarul acela subtirel si potrivit de inalt, care avea cel mai visator aer din lume. Nu isi putea inchipui ca lui ii lipsea vreo culoare! Si atunci incepuse sa creada ca el vine la magazin numai pentru ea …….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: