Zanele din Taraculoare (6)

Sa nu credeti ca am uitat de zanele din Sala de Consiliu! Nici nu as avea cum sa uit ceva atat de important cum este Consiliul de Organizare a Lucrurilor! Ceea ce le place zanelor aproape la fel de mult ca si cafeaua de dimineata este sa organizeze fel si fel de treburi,  iar acum zanele stranse in Sala de Consiliu isi framantau in palme frumoasele capsoare in cautarea de solutii.

Cantareata Pribeaga nu isi anuntase sosirea in acest an, si ca sa evite repetarea neplacerii de anul trecut contractasera deja un cor de greieri. Corul asta era si el destul de renumit, iar succesul zanelor era de a-i fi convins pe greieri sa cante la serbarea lor, pentru ca ei nu obisnuiau sa cante la petreceri zanesti. Dupa rugaminti si explicatii si promisiunea ca toate zanele vor acorda muzicii lor importanta cuvenita, greierii acceptasera.  Acum se trezisera cu Pribeaga, si era nevoie de foarte multa diplomatie.

Cine va canta mai intai? Daca ar fi cantat intai corul si apoi Pribeaga, greierii s-ar fi simtit jigniti ca nu sunt ei elementul cheie al spectacolului (si se stie ce orgolii sensibile au greierii!). Daca ar fi cantat intai Pribeaga corul greierilor nu s-ar mai fi bucurat de aceeasi atentie din partea zanelor, pentru ca un concert al Pribegei le lasa intr-o stare asa de placuta incat dupa aceea nu mai puteau asculta nimic altceva pentru o vreme.

– Dragele mele, nu vad decat o singura solutie! spuse brusc Bleu-cu-aripi-portocalii. Va trebui sa facem cumva ca invitatii nostri sa cante IMPREUNA!

– Ce? Cum? Cum sa facem asta? Cine le va propune…? se starnira toate.

– Pai …… va trebui sa facem in asa fel incat ei sa isi doreasca sa cante impreuna! Poate … poate chiar sa creada ca ideea e a lor! In felul asta nimeni nu va fi jignit, ba chiar din contra! continua Bleu-cu-aripi-portocalii din ce in ce mai sigura pe ea.

– Asta ar fi o chestie grozava, draga mea! batu cu incantare din palme Mov-cu-aripi-verzi. Dar…. cum sa facem?

– Trebuie sa ma mai gandesc un pic la cateva detalii, dar cred ca am o idee. Nu e ceva spectaculos, insa e posibil sa functioneze.

– Serbarea este peste o saptamana ….. , ofta Alb-cu-aripi-galbene. Oare se poate face pana atunci?

– Incercam, incercam ! spuse Bleu-cu-aripi-portocalii ganditoare. Dar voi avea nevoie de ajutorul tuturor!

– Sigur ca da, fireste, cum nu!?!?  Ce te-ai gandit sa facem?

Anunțuri

2 răspunsuri so far »

 1. 1

  cartim said,

  Si eu care am trecut sa vad ce s-a mai intamplat in Taraculoare …si cand colo evenimentele sunt inca la faza de creatie 😛

 2. 2

  Ioana_du said,

  Da…. Autoarea si-a luat o binemeritata pauza :))

  Cred ca de la combinatia „fatala” intre tuse, inchiderea de luna si referatul despre practica (pe care recunoscu cu rusine ca nu l-am facut) mi-a pierit inspiratia 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: