Cofeina cu efect naucitor?

Daca ar fi putut spune ca detesta vreuna din insusirile pe care le avea atunci s-ar fi referit la empatia exagerata.

Chestia ciudata era ca nu mereu se simtea la fel de puternic conectata la energiile celorlalti, dar existau uneori situatii in care daca lasa in repaus anumite activitati de moment putea pretinde ca traieste in cealalta persoana.

Cu cateva zile in urma simtise “cuvant cu cuvant” (cum spunea ea luandu-se singura in zeflemea) supararea, indispozitia unei fetite pe care mama ei o certa pentru ca facuse o prostie. Fetita era un pic jenata , dar cel mai mult o deranja ca fusese prinsa si ea simtea asta cu fiecare fibra.

Apoi simtise enervarea unei colege care trebuia sa rezolve la telefon o neintelegere a unui client mai putin obisnuit cu terminologia afacerilor din zilele „moderne”.

Ceva mai tarziu simtise agitatia prietenului ei, preocuparea lui in alta parte, absenta lui mentala.

Ce o deranja cel mai tare la povestea asta era ca nu mereu stia cum sa gestioneze astfel de situatii. “Ar trebui ca empatia sa vina cu manual de utilizare. Pentru ca dupa ce incep sa traiesc ocazional in venele unora sau altora nu mai stiu daca emotiile care ma strabat sunt ale mele sau ale lor, sau in ce proportie sunt ale mele si respectiv ale lor…. Si nu stiu cum sa reactionez, si apoi ma framant ca nu am facut bine …. OAMENII ar trebui sa vina cu manual de utilizare. Al meu pe unde o fi ??? “

Se decise sa faca un studiu care sa determine daca nu cumva starile de “eu prin altii” nu i se trag de la cafea. “Si…. Doamne, te rog …. sa nu fie de la ciocolata cu lapte!! “, mai gandi ea rontaind o bucatica.

2 răspunsuri so far »

 1. 1

  cartim said,

  Mda, nu ar strica un manual de utilizare pentru personal;itatea umana in general.
  Emaptizeaza si cu mine care merg Guantanamo Stoma -Dentist Bay ??Nu de alta dar in cazul asta ar putea sa o doara prin ampatie.

 2. 2

  Ioana_du said,

  Facem, facem! 😀


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: