La dublu, la simplu

“Uite, asta ar fi fost o carte buna de citit impreuna!”

Isi amintea cu un zambet mic si dureros serile de lectura la dublu. Totul pornise de la o carte pe care descoperisera ca o aveau in dublu exemplar. Fiecare o primise de ziua lui inainte de inceputurile relatiei lor, si descoperirea ii facuse multa vreme sa se amuze si sa-si spuna ca a fost un semn.

“Ar trebui, ca sa onoram cum trebuie chestia asta, sa o citim impreuna. Ca doar nu vrei, Doamne fereste, sa incepem sa credem in coincidente!” ii spusese el. Si  pufnise in ras mai tarziu, cand o vazuse pe ea venind cu un castron urias cu floricele de porumb, cu cartile in mana si cu un aer foarte serios. Il trasese langa ea, se cuibarisera unul langa altul si alunecasera fiecare in lumea lui, diferita si la fel.

Separat dar impreuna, impreuna separat.

Si nici acum nu ii era clar daca fusese din cauza cartii, daca fusese de la picioarele lor impletite sau de la floricelele de porumb ratacite prin pat in fosnet de pagini intoarse, dar energia, trairea din momentele alea fusesera incredibile.

“…nu destul insa cat sa ne pastreze impreuna, oricate carti am fi citit la modul asta!” isi zise cu tristete, privind inca o data cartea aducatoare de amintiri pentru ca era buna de citit impreuna.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: