Din tara lui Mos Craciun

Nu cred ca exista pe lumea asta copil care sa creada ca Mos Craciun face toata treaba aia multa pe care o are de facut de unul singur! Sau poate cred totusi asta copiii foarte mici si aceia care au stofa de mari directori. La mijloc, intre cei prea mici si cei mari, se stie ca Mosul are ajutoare.

Putini insa realizeaza cat de multe sunt acestea. Acolo, in tara lui Mos Craciun, este o mica lume. O societate in adevaratul sens al cuvantului, organizata strasnic pe departamente in care totul functioneaza grozav.

Departamentul de zane-spiriduse numaratoare tine socoteala fiecarui copilas nou aparut, si tot el este responsabil de incadrarea fiecarui copil in categoria de varsta potrivita.

Zanele-spiriduse-postase au grija de scrisorile primite de la copii. Ele trebuie sa citeasca fiecare scrisoare si sa noteze cu grija intr-un catastif enorm dorintele fiecaruia. Din cand in cand catastiful este luat de catre zanele-spiriduse-organizatoare, care studiaza atent cerintele si se ocupa de comandarea jucariilor si apoi de ambalarea lor.

Dupa ce toate jucariile sunt ambalate intervin spiridusii. Ei iau cu grija fiecare pachet si il aseaza in niste incaperi de unde le vor lua din nou in ajunul Craciunului. Ati vazut vreodata vreo incapere din asta? Nu, fireste … ce intrebari pun si eu … Nu aveati cum sa vedeti vreuna decat daca in trecut ati fost spiridus sau spiridusa si acum ati cerut transferul in lumea oamenilor. Dar chiar si asa e greu de crezut ca v-ati aminti incaperile. Stiti, cand se face cate un transfer in lumea oamenilor cel care isi schimba viata trebuie sa bea o potiune fermecata care il face sa uite anumite detalii. Pentru ca lumea lui Mos Craciun trebuie sa fie cunoscuta oamenilor numai prin imaginatie. In felul asta fiecare poate trai un pic intr-o lume altfel decat a lui. Demult – numai cartile de istorie a tarii lui Mos Craciun mai tin minte cand – a existat o vreme  in care tara lui Mos Craciun se schimba in functie de imaginatia oamenilor, mai ales a copiilor. Insa devenise din ce in ce mai greu ca spiridusele si spiridusii sa mai gaseasca ceva in atatea schimbari, asa ca au angajat un architect care a facut lucrurile sa fie stabile. La urma urmei asta nu a facut rau nimanui, pentru ca s-au facut cercetari care au demonstrat ca imaginatia copiilor nu se stirbise deloc in urma procesului.

Dar am divagat …. Vroiam sa va povestesc despre incaperile in care sunt tinute jucariile pana in ajunul Craciunului. Sunt foarte mari camerele astea si au pe fiecare perete harti, pentru ca pachetele cu jucarii sa fie asezate pe zone geografice. Se mai intampla si incurcaturi, cum a fost atunci cand pachetul unei fetite care isi dorea o sanie noua a fost asezat din greseala in incaperea celor care traiau la Ecuator. Aici intervin spiridusii-verificatori, care au grija ca aceste inevitabile greseli sa fie corectate in timp util. Va dati seama ce greu ar fi pentru Mos Craciun sa ajunga cu impartitul cadourilor in zona Ecuatorului si sa descopere ca trebuie sa se intoarca? Cum ar mai avea el timp sa imparta cadourile tuturor? Asa ca treaba spiridusilor-verificatori este foarte importanta, pentru ca in colaborare cu fusul orar reuseste sa il faca pe Mos a ajunga la toata lumea.

Bine, adevarul e ca treaba fiecarui department este esentiala. Nu exista niciun spiridus care sa fie considerat mai putin important, si asta e un lucru bun. Spiridusii si zanele-spiriduse sunt teribil de simpatici, insa tin neaparat sa fie importanti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: