Realitate via vis (2)

Detesta diminetile in care taraitul desteptator al ceasului o smulgea din vis. Ii era foarte greu sa se trezeasca si sa dea zilei ritmul firesc, pentru ca parte din ea era inca prinsa in vis. In minte  i se amestecau imaginile visului cu cele ale realitatii in asa hal incat ea nu ar fi putut spune cu hotarare care cui apartine, ambele parand credibile, de parca fiinta ei ar fi trait in acelasi timp in doua lumi.

“Sper ca nu o iau razna” isi spuse ea frecandu-si energic dintii cu periuta si strambandu-se la propria imagine in oglinda. Oglinda ii arata un chip ametit de somn, cu ochii mici si un obraz murdar de pasta de dinti. Intinzand mana ea ii atinse luciul in felul in care isi imagina ca ar face-o in vis. “Fireste ca nu se intampla nimic, ce o fi in mintea mea? Si la fel ar fi si in vis, oglinzile sunt oglinzi oriunde. Data viitoare o sa ating oglinda aia si poate incetez cu visatul aceluiasi vis aproape intr-una. Incepe sa ma deranjeze.”

Ziua trecu incet si chinuitor. Abia cand se lasa seara se simti cuprinsa de un freamat, de o nerabdare. Era de parca s-ar fi aflat in pragul unei mari aventuri sau unei mari descoperiri. Statu sub dus ceva mai mult decat in alte seri, lasand fierbinteala apei sa fie perceputa cu fiecare pulsatie a venelor. Acorda o atentie mare demachiatului si parului, si abia cand se convinse ca totul este perfect se ghemui sub cearsafuri. Isi lasa mana intinsa pe langa corp ca intr-o asteptare si incerca sa adoarma. Pe sub pleoapele inchise isi derula imagini ale visului obisnuit, insa ca un facut somnul refuza sa vina.  Adormi tarziu, incurcata in ceasafurile a caror asezare de la atata framantare isi pierduse orice noima.

Taraitul ceasului o gasi treaza déjà, incruntata si nemultumita. Simtea in mod absurd ca dormise degeaba.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: