Cautatorul (2)

-Este pentru mine cea mai frumoasa femeie din cate exista, continua strainul adancit pe gaduri. Este subtire si mladioasa ca o trestie, pletele-i negre se involbureaza in inele cand calareste, iar cand paseste ai crede ca nici nu atinge pamantul, ca pasii ii sunt de fapt zbor de fluturi….. Cand strabate in plimbarile ei lungi si ingandurate carari nebatute de alti pasi poalele rochiei ating usor pamantul si parca insufletesc fiecare floare, fiecare fir de iarba, fiecare frunza cazuta, si toate par a dori sa o urmeze.  Zambetul ii este dulce si promitator ca primavara, insa la manie este apriga si este vai si amar de cel care ii atine calea cu ganduri rele. Rar s-a mai vazut o sabie lovind mai rapid si mai precis.

-Unde ai auzit despre femeia asta? intreba hangiul dintr-o data precipitat, intinzandu-se peste masa catre strain si aproape atingandu-i bratul.

-Nimeni nu stie unde traieste, nimeni nu stie cand vine si cand pleaca, isi continua strainul povestea parca fara sa-l auda sau sa-l vada.  Unii au incercat sa o urmareasca insa odata intrata in padure a fost imposibil sa i se mai tina urma. Si apoi a fost vai si amar de cei care au insistat sa-i afle caile… Oamenii ii tin frica din cauza asta. Toti spun ca este vrajitoare si ca o privire furioasa de-ai ei te poate face din om neom .

-De ce vrei sa o gasesti atunci? Daca este asa, de ce iti trebuie ea? insista hangiul.

-Nu stiu sa iti spun de ce. Stiu doar ca nu-mi gasesc linistea, ca ma simt de parca m-as fi nascut special ca sa o gasesc pe ea! Nicio alta femeie nu reuseste sa ma tina langa ea, nu imi pot face prieteni pentru ca nu ma pot lega de vreun loc anume si sfarsesc inevitabil prin a porni din nou la drum. Sunt singur, hangiule, numai pe ea o am.

-Ciudat mod de a avea pe cineva, biet cautator. Cum poti spune ca o ai pe ea cand nu stii unde este, de unde sa o iei? Are un nume? Are un loc al ei? Sarmane, nu vezi ca nu ai decat propriile povesti despre ea? De unde stii ca exista cu adevarat , barem? spuse hangiul cu un fel de sfarseala in voce , lasandu-se pe spatarul scaunului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: